SIGURNOST

Mesud Pezer: NE EKSTREMIZMU – DA SPORTU!

Centar za društveno istraživanje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država realizira projekat pod nazivom NO EXTREMISM.

U okviru projektnih aktivnosti i javne kampanje, Ambasadori sporta, mladi i uspješni sportisti promoviraju sportske vrijednosti i ulogu sporta u prevenciji i suprostavljanju ekstremizmu u Bosni i Hercegovini. Ambasador sporta je i naš atletičar Mesud Pezer, koji će sinoć u 20.33 sata nastupio u finalu takmičenja u bacanju kugle na Evropskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

Mesud Pezer kao Ambasador sporta poručio je sljedeće: “Zajedno recimo NE nasilju, NE huliganizmu, NE ekstremizmu u Bosni i Hercegovini i čitavom svijetu! Zajedno šaljimo poruke koje pozivaju na druženje, zajedništvo, toleranciju i solidarnost.“

Našem Mesudu Pezeru članovi i saradnici Global Analitike iz cijele Bosne i Hercegovine čestitaju na izborenom plasmanu u finale Evropskog prvenstva iz atletike i na 12. mjestu. Ohrabrujemo ga da i dalje uporno trenira, živi u duhu sportskih vrijednosti, vjeruje u sebe i da bude svjestan da svojim ličnim primjerom postaje idol mnogobrojnoj djeci u Bosni i Hercegovini. Vjerujemo da će se već na sljedećem takmičenju Mesud okititi medaljom i da će se na postolju pobjednika zavijoriti zastava Bosne i Hercegovine.

#NOEXTREMISM #SayNoToExtremism

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail