OBRAZOVANJE

Trening u Sarajevu: “Mladi Mogu Reagovati!”

Poziv na trening

Global Analitika trenutno realizira projekat uz podršku Ambasade SAD-a u BiH, pod nazivom “Mladi mogu reagovati!”, s ciljem osnaživanja mladih i razvoja njihovih kapaciteta. Uz podršku ovog projekta pružamo priliku onima koji su spremni uložiti svoje vrijeme i napore u neformalno obrazovanje, učeći i šireći poruku omladinskog aktivizma kao stuba demokratskog društva. Nadalje, učesnici našeg treninga će biti obučeni inovativnim pristupima i alatima kada su u pitanju aktivizam i zagovaranje, inkluzija, razvijanje kritičkog mišljenja, javnog nastupa i pregovaračkih vještina.

Ovim putem vas obavještavamo da će u periodu od 18.-24. decembra ove godine biti održan treningu u Sarajevu.

Realizacijom ovog projekta želimo omogućiti što većem broju mladih da provedu sedam nezaboravnih dana družeći se sa svojim vršnjacima u Sarajevu, na lokaciji koja će biti od interesa za mlade, ali i mjesto gdje promjene mogu započeti i proširiti se širom zemlje.

Ako ste uzrasta ste od 17 do 25 godina možete se prijaviti i uzeti učešće na ovom treningu.

Budimo promjena koju želimo vidjeti u našoj zajednici!

Djeca i mladi će se družiti sedam dana i imati priliku naučiti o tome koliki je značaj ulaganja u obrazovanje, u čemu se ogleda važnost širenja omladinskog aktivizma, kako osnaživati mlade iz podijeljenih i manje razvijenih zajednica vještinama javnog nastupa, rješavanja problema i pregovaranja, te o tome kako osvijestiti mlade o dostupnim alatima zagovaranja. Učesnicima će se pružiti prilika da se ujedine u svom razvoju kroz neformalno učenje kako bi se oslobodila kreativnost, vještina kritičkog razmišljanja i inovativnost u poboljšanju društva.

Troškovi učešća svih učesnika su obezbijeđeni (hrana, smještaj i prevoz), s tim da je potrebno naglasiti način dolaska zbog refundacije troškova. Unatoč situaciji sa koronavirusom, neophodno je da svaki učesnik, ukoliko je punoljetan, ispuni izjavu da nema simptoma niti da je bio izložen kontaktu sa osobama kojima je potvrđen koronavirus. Takođe, za maloljetne učesnike, potrebno je da staratelj/roditelj ispuni navedenu izjavu, kao i saglasnost o učešću svog djeteta. Učesnici će biti podijeljeni u grupe, te će se i time doprinijeti zaštiti zdravlja svih nas!

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju!

Nakon potvrde učešća, šaljemo detaljnije informacije.

Prijavite se i provedite sedam nezaboravnih dana u Sarajevu! 

Prijave slati na:
https://forms.gle/h5e8jNsKNkUgHWV59

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite!!!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail