AKTIVNOSTI STIL ŽIVOTA

Trčimo za mir! A vi?

„Trčim za mir“ je događaj koji planira da okupi sve one koji žele da doprinesu promociji mira i zdravog stila života. Ovaj događaj organizuju nevladine i neprofitne organizacije Global Analitika iz Sarajeva, Klub MASA iz Mostara i Pomozimo djeci iz Banja Luke, kako bi promovirali programe mira i borbe protiv nasilja u BiH, ali i u svijetu a moto utrke je „Nema puta ka miru. Mir je put!“.

Ova trka ne samo da promoviše važnost održivosti mira i zdravog stila života, već i društvenu odgovornost prema zajednici, gdje prilikom svake uplate kotizacije, dio sredstava direktno uplaćujemo Javnoj ustanovi Dječiji dom Mostar, koji obezbjeđuje njegu djece izvan vlastite porodice, skrb za mlade koje obuhvata privremeni smještaj te cjelodnevni boravak za djecu bez roditelja, djecu koju roditelji zanemaruju i sl.

Opis trkačke avanture na Rujištu

Većina trkačke staze prostire se u rejonu Rujište koji je smješten u podnožju planine Prenj, staza se prostire na području tri opštine i to: Istočni Mostar – Mostar – Konjic. Rujište je udaljeno 25 km od Mostara, nalazi se na nadmorskoj visini od 1050 metara. Posebnosti idiličnog Rujišta su endemske vrste bora, poznata „munika“ i izuzetno čist zrak i okoliš. Rujište kao planinski prostor je poznat kao najbogatije područje kisikom u ovom dijelu Evrope. Prelijepi planinski krajolik bogat kisikom, je idealan za sve sportiste, ali i rekreativce i ostale posjetioce što ovu trku čini posebno privlačnom.

Staze u ponudi:

  • ZELENA STAZA 5km
  • PLAVA STAZA 10km
  • CRVENA STAZA 21km

Kako postati dio ove sjajne mirovne avanture?

Prijave za trku se vrše isključivo online putem web stranice:

https://gb3timing.com/dogadjaj/trcim-za-mir-i-run-for-peace/reg ili putem oficijelne stranice https://www.trcimzamir.org/

Pridružite se sjajnoj ekipi mladih ljudi, sportista, rekreativaca i svih ljudi širom naše zemlje, regiona i svijeta, koji žele svojim primjerom doprinijeti daljoj izgradnji i održivosti mira.

Mi trčimo za mir, a Vi?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail