NASILNI EKSTREMIZAM I RADIKALIZAM

Poziv za likovno takmičenje #NOEXTREMISM za učenike osnovnih škola

Centar za društvena istraživanja Global Analitka iz Sarajeva uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država realizira projekat pod nazivom NO EXTREMISM. Riječ je o projektu koji ima za cilj da, radeći s djecom i mladim, prevenira pojavu ekstremizma, onog koji vodi u nasilje, a koji predstavlja globalnu prijetnju i posebno prijeti miru u Bosni i Hercegovini. Kao odgovor na ovu prijetnju, Centar za društvena istraživanja Global Analitika realizira projekt prevencije ekstremizma u saradnji sa poznatim sportistima, sportistkinjama, paraolimpijcima i paraolimpijkama.

Trenutno realiziramo aktivnost takmičenja za učenike osnovnih škola, te ovim putem pozivamo učenike osnovnih škola sa područja Bosne i Hercegovine uzmu učešće u takmičenju.

Tema ovog likovnog takmičenja za učenike osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, jeste #Moj_heroj. Učenici trebaju da kroz svoje likovne radove (strip, crtež ili dr. tehnike) prikažu svog heroja koji se bori protiv ekstremizma.

Taj heroj treba da bude produkt njihove mašte i kreativnosti, kao i želje da se pošalje univerzalna poruka NE EKSTREMIZMU.

Nagrade za najbolje radove su sljedeće:
1. mjesto – laptop, 
2. mjesto – tablet i 
3. mjesto – mobitel.

Odabir pobjedničkih radova će vršiti stručna komisija, koja će biti sastavljena od strane nastavnog i stručnog osoblja osnovnih škola.

Pri slanju radova potrebno je uraditi sljedeće:
– Dostaviti osnovne informacije o učeniku_ci (Ime, prezime, adresa, kontakt i godine),
– Svaki učesnik takmičenja treba da „lajka“ Facebook stranicu Global Analitika (https://www.facebook.com/global.analitika) i „zaprati“ Instagram – global_analitika. Radovi koji uđu u uži izbor će biti objavljeni na Facebook stranici i Instagramu, gdje će se moći glasati za odabir najboljih radova.

Krajnji rok za slanje radova je produžen do 15.12.2018. godine.

Radove slati isključivo na e-mail adresu takmicenje.globalanalitika@gmail.com (skenirane) ili poštom na adresu Terezije bb – Skenderija, 71 000 Sarajevo.

Proglašenje pobjednika ovog takmičenja će biti na konferenciji koja će biti organizovana u periodu februar – mart 2019. godine, gdje ćemo tom prilikom ugostiti učenike i učenice, kao i njihove nastavnike i nastavnice.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo na raspolaganju!

Kontakt:
E-mail: global.analitika@gmail.com – Tel: ++38766461363

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail