LJUDSKA PRAVA

Podrži ljudska prava 2018!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava koji Centar za društvena istraživanja „Global Analitika“ uz nesebičnu finansijsku podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, ove godine organizuje u sklopu međunarodno priznatog dana ljudskih prava.

Na ovaj način Global Analitika nastoji dati svoj doprinos u osnaživanju ljudskih prava svih osoba, sa akcentom na osobe sa invaliditetom, ali i naglasiti značaj posebnog obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava kao dio svojih redovnih aktivnosti.

Na konferenciji su svoje prisustvo potvrdili eksperti iz oblasti ljudskih prava iz Bosne i Hercegovine, osobe sa invaliditetom, te predstavnici nevladinih organizacija iz oblasti ljudskih prava iz naše i susjednih zemalja.

Ovim putem vas pozivamo da uzmete svoje učešće na Konferenciji i doprinesete dijeljenju praksi i iskustava sa predstavnicima nevladinog sektora, osoba sa invaliditetom, predstavnika nadležnih institucija o ulozi obrazovanja u prevazilaženju diskriminacije nad osobama sa invaliditetom.

Na ovaj način biste dobili priliku za diskusiju o statusu osoba sa invaliditetom, njihovim ljudskim pravima i potrebi za obilježavanjem dana ljudskih prava i to na međunarodnom nivou, uz praktična iskustva osoba sa invaliditetom, aktivista i istraživača.

Konferencija “Podrži ljudska prava 2018!” se održava 12. decembra 2018. godine sa početkom u 09.30 sati na Fakultetu političkih nauka Sarajevo u sali 18 na prvom spratu.

Svoje učešće na navedenoj konferenciji vas molimo da potvrdite najkasnije do 10.12.2018. godine na e-mail adresu: jasmin.globalanalitika@gmail.com ili na broj telefona 066/461-363.Stojimo Vam na raspolaganju za dodatna pitanja o gore navedenoj konferenciji.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail