AKTIVNOSTI

Konferencija povodom Međunarodnog dana volontera

Pridružite se regionalnoj konferenciji “Mladi i volontiranje: interpersonalni razvoj i socijalni uticaj kroz učešće mladih u lokalnom i međunarodnom volontiranju”, koja će se održati 5. decembra 2020. godine, u 14:00 sati putem zoom platforme.

Volonteri nisu plaćeni – ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi!

Povodom Međunarodnog dana volontera i stote godišnjice Svjetskog pokreta, SCI je volontiranjem dokazao stvaran i održiv uticaj na sijanje i rast mira.

Sretni smo što pozivamo mlade ljude, nevladine organizacije, javne i privatne organizacije, medije i sve zainteresovane strane da proslave tako važan dan i podijele informacije, podatke, činjenice, modele i prakse, a takođe da uče jedni od drugih i nadahnjuju se!

Regionalna konferencija “Mladi i volontiranje” pružit će forum za raspravu o dva snažna stuba naše međusobne povezanosti: međuljudski razvoj i osnaživanje i društveni razvoj.

Volontiranje zvuči samo kao riječ, koja je ponekad usko povezana sa solidarnošću. Ali, to je mnogo više od toga i ima širi i dublji raspon uticaja na sve. Volontiranje jeste proces u kojem dajete i dobijate, djelo demokratije, osnaživanje, zabava, empatija i povrh svega snaga volje “JA ŽELIM”.

Doprinosi koje će pružiti ova konferencija su mir i regionalna saradnju, aktivno učešće, povezivanje i umrežavanje, istraživanje sebe, drugih i društva, razvoj zajednice. Na ovoj konferenciji podijelit ćemo dobre modele koji promovišu sve gore navedeno, te stvarne akcije i podršku javnih institucija, nevladinih organizacija, medija i mladih.

Ovaj projekat je podržan od strane EU Erasmus+ programa, a implementira ga IMPAKT u saradnji sa PVN Albania, Global Analitika iz Bosne i Hercegovine, MladiInfo iz Crne Gore, Kreator iz Sjeverne Makedonije, InnovActive Centar za socijalno poboljšanje (ICSI) sa Kosova, AzBuki iz Srbije, Sistem and generation iz Turske, Voluntary Service International iz Irske, Asociatia Babilon Travel iz Rumunije, Stowarzyszenie Jeden Swiat iz Poljske.

Za dodatne informacije, nemojte se ustručavati da nas kontaktirate na: info@qendraimpakt.com ili global.analitika@gmail.com.

Radujemo se što ćemo vas dočekati na zoom konferenciji 5. decembra 2020. godine. Molimo vas da se registrujete i pristupite konferenciji sa svojim punim imenom i prezimenom.

Link za pristup konferenciji:  https://us02web.zoom.us/j/88917736293

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail