RODNA RAVNOPRAVNOST

Ovo je ono što žene i djevojke uistinu žele!

Reći ću vam šta želim, šta stvarno želim: ŽELIM JEDNAKOST!

Tuesday morning, Project Everyone objavio je novu feminističku verziju velikog hita Spice Girl, ali kao dio globalne kampanje UN-ovih Global Goals, radi borbe klimatskih promjena i smanjenja nepravde i siromaštva u svijetu.

Video takođe obiluje velikom energijom moći žena, baš kao i originalni Spice Girls spot, a i tekst je takođe isti. Međutim, u novom remakeu, vidimo znakove koji ukazuju šta pjevači/ce i plesači/ce u spotu “stvarno stvarno žele”, a to je da se okonča nasilje nad djevojčicama, postizanje kvalitetnog obrazovanja za sve djevojke i da se zaustave stupanje odraslih u brakove sa djecom.

“2016. godina je naša šansa da iskoristimo našu kolektivnu snagu i da kažemo svjetskim liderima ono što stvarno stvarno želimo za djevojke i žene”, predstavlja opis videa na YouTubeu.

“Ako napravite buku, mi ćemo vašu poruku prenijeti svjetskim liderima u UN-u u septembru.”

Ovaj video sačinjen je od poznatih umjetnika širom svijeta, kao što su poznata bollywoodska glumica Jacqueline Fernandez, britanska hip hop grupa M.O., američki plesač Taylor Hatala i mnogih drugih umjetnika iz cijelog svijeta.

Bivša članica Spice Girl, Victoria Beckham, za Guardian je izjavila da je ovaj video “sjajna ideja”, dodajući: “Ovo je tako fantastično, da se nakon 20 godina koristi naslijeđe Spice Girls kao moć žena,  da bi se ohrabrile i osnažile potpuno nove generacije? “

Kao dio kampanje, Global Goals and Project Everyone traže od djevojaka i žena da podijele svoje nade i snove za ravnopravnost spolova širom svijeta koristeći hashtag #WhatIReallyReallyWant.

Ovaj video slavi razlike koje mi želimo, dok ujedno pokazuje neke univerzalne stvari koje sve žene širom svijeta, stvarno stvarno žele.

Global Analitika kao organizacija koja u svojim načelima najprije promovira jednakost svih građana Bosne i Hercegovine, ali i širom svijeta, poziva svoje članice i simpatizerke, da se pridruže globalnoj kampanji i kažu svjetskim liderima šta stvarno stvarno žele. Pridružimo se globalnom pokretu i borimo se za ono što stvarno stvarno želimo, a najprije želimo jednakost za sve.

Naš tim je već dao svoj doprinos i podijelio je sa vama šta stvarno želimo.

13595839_552468868293039_1311259777_n

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail