SIGURNOST

Sporazum o saradnji Global Analitike i Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Dana 20. maja, 2016. godine, predsjednica Global Analitike i dekan Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof.dr. Asim Peco, su u prostorijama dekanata potpisali sporazum o saradnji. Sporazum omogućuje da studenti sa Nastavničkog fakulteta budu uključeni u aktivnosti i projekte istraživanja koje realizuje Global Analitika. Takođe, Sporazum predviđa i saradnju i mogućnost zajedničkih apliciranja na međunarodne i domaće projekte koji se tiču oblasti istraživanja, edukacije i drugih disciplina koje se izučavaju na Nastavničkom fakultetu.

Dekan Nastavničkog fakulteta, prof.dr. Peco je izrazio nadu i spremnost da studenti 3. i 4. godine već mogu učestvovati u društvenim istraživanjima i da mogu obavljati jednu vrstu prakse kroz angažmane na projektima koje realizuje Global Analitika.

Ovaj Sporazum pokazuje jasnu opredijeljenost Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru da razvija saradnju i sa nevladinim sektorom, čime obogaćuje raznovrsnost pristupa i moguće novo iskustvo u metodologiji istraživanja i rada na drugim projektima. Sa druge strane Global Analitika, kao udruženje koje je u startu u fokus djelovanja stavilo društvena istraživanja,  ovim Sporazumom jača svoje veze sa naučnom zajednicom i institucijama visokog obrazovanja, što se pokazalo kao dobra praksa u državama EU.

Nadamo se da će vrlo brzo biti ostvareni i prvi konkretni znaci i rezultati ovog Sporazuma, čime će najviše dobrobiti imati studenti i mladi istraživači.

13321234_537966136409979_391503870_o

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail