CYBER

Prva međunarodna konferencija o kibernetičkoj sigurnosti

Centar za društveno istraživanje “Global Analitika” je pozvan da učestvuje na orvoj međunarodnoj konferenciji o cyber sigurnosti dana 07.03.2017.godine, koju je organizovala Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije uz podršku i učešće Ministarstva sigurnosti BiH, Tužilaštva BiH, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju sigurnosne studije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Konferenciju je svečano otvorio ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Hani Abdullah M. Mominah, koji je u prigodnom pozdravnom govoru zaželio svim učesnicima uspješan rad, uz izraženu nadu da će ovakvi skupovi, posvećeni praktičnim pitanjima sigurnosti u cijelom svijetu, biti  uspješno organizirani i u narednom periodu. Potom su učesnike Konferencije, kao i mnoge ugledne goste, pozdravili gospodin Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, gospodin Toni Pavloski, zamjenik šefa ureda Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini, kao i gospodin Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

[tie_slideshow] [tie_slide]  1 |  [/tie_slide] [tie_slide] 2 |  [/tie_slide] [tie_slide] 3 |  [/tie_slide] [/tie_slideshow]

Na ovoj konferenciji značaj OCD istaknut je kroz izlaganje direktorice Global Analitike, gdje je u prvom djelu izlaganja predstavljena Global Analitika, njeni članovi, način rada organizacije, aktivnosti, planovi i rezultati dosadašnjeg rada. U drugom dijelu izlaganja prezentovani su rezultati projekta koji je realizovan na području BiH, pod nazivom “Zaštita djece i mladih od zlostavljanja na internetu”. Dok je trećem dijelu izlaganja prezentovan trenutni projekat vezano za prevenciju online radikalizacije.

Na prijedlog Global Analitike uvrštena je preporuka da NVO trebaju biti aktivni sudionik i faktor u razmatranju cyber sigurnosti, kao i u izradi politika o ovom pitanju.

Organizatori su vrlo pozitivno ocijenili doprinos Global Analitike na ovoj konferenciji, kao i naš rad u protekle dvije godine, te nam je uručena i zahvalnica od strane Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail