AKTIVNOSTI

Poziv za trening mira – YOU MATTER!

Poštovani/e,

Pozivamo sve mlade ljude koji do sada nisu imali priliku da iskažu svoje liderske vještine ili žele da postanu lideri svojih zajednica, da svojim djelovanjem budu bliži velikim promjenama koje će  se desiti u njihovim lokalnim zajednicama.

Nisi do sada imao-la priliku da reaguješ? Da se boriš za bolje društvo?

Želiš li da aktivno sudjeluješ u promjenama? Onda je ovo pravo mjeste za TEBE!

 Ovim putem vas obavještavamo da će u periodu od 21.-23. juna ove godine biti održan treningu u Sarajevu.

Želimo riješiti nedostatak angažmana mladih u aktivnostima P/CVE, u smislu viđenja ekstremizam kao pitanje koje pogađa naše društvo i podriva demokratizaciju. U našem istraživanju provedenom u 2019. godini, preko 80% mladih nije doživljavalo ekstremizam kao problem i nije razumjelo značenje pojma. S tim u vezi Udruženje za društveno istraživanje “Global Analitika” uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave Crne Gore relizuje projekat:

TC “You(th)Power!” – u pitanju je trodnevni trening za obuku (TC) u Sarajevu, za mlade iz deset različitih zajednica koji su iskazali motivaciju da postanu pokretači promjena u našem društvu. Sarajevo smo odabrali za lokaciju kao središte zanimanja mladih, ali i mjesto na kojem mogu započeti velike promjene, ali i proširiti se širom Bosne i Hercegovine.

Kroz aktivnosti na treningu pronaći ćemo mlade koji nisu bili dio aktivizma i koji nisu svjesni moći koju imaju u sebi i oni kojima je potrebna naša podrška da bi započeli promjenu u njihovim zajednicama. Ovaj TC zasnovan je na principu ‘učenje kroz rad’ i sastoji se od nekoliko modula s ciljem razvijanja vještina javnog nastupa, prezentacije, medijske pismenosti i vještine digitalnog marketinga, problemi identifikacije i mapiranja, kao i vještine pregovaranja.

Glavni cilj ovog projekta jeste podići svijest o povezanosti govora mržnje, nasilnog ekstremizma i radikalizacije, kao prijetnje sigurnom i demokratskom društvu, ali i doprinos civilnog angažmana i medijske pismenosti u PVE naporima kako bi se ojačala otpornost društva prema ovim izazovima.

Budi ambasador mira!
Društvo te treba!

 Projekat je finansiran od strane Evropske unije i Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Troškovi učešća, prevoza i smještaja  su besplatni.

Broj mjesta je ograničen!

Molim Vas da potvrdite svoj dolazak putem e-maila: amina.globalanalitika@gmail.com.

Stojimo Vam na raspolaganju za detaljnije informacije.

Srdačan pozdrav,

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail