CYBER SIGURNOST

Live javljanje na temu:“Nasilje i njegovi oblici“

Global Analitika realizuje projekat „Nasilje nije cool!“ uz financijsku podršku Skupštine Kantona Sarajevo sa ciljem da potaknemo društvo da otvoreno razgovaramo o nasilju, da ukažemo na posljedice pretrpljenog nasilja koje znaju biti velike, ali i da radimo i na mogućim riješenjima prevencije nasilja preko interneta, podizanje svijesti roditelja, ukazivanje na indikatore koji se mogu primjetiti kako bi roditelji prepoznali dijete sa problemom, te općenito pokazati kako cyberbullying nije toliko rijedak koliko imamo tendenciju da mislimo.

Internet nasilje, tj. cyberbullying je poseban oblik nasilja koji je pošast modernog vremena s obzirom na dostupnost tehnologije, ali isto tako i jedan od najvećih izvora stresa kod današnje djece.

Važno je spomenuti da internet nasiije može da nosi veću težinu od nasilja u fizičkom smislu, jednostavno iz razloga što se ne može pobijeći od interneta i medija.

Stoga vam ove subote organiziramo prvo „live“ javljanje na temu „Nasilje i njegovi oblici“ u 12h. na stranicama naših društvenih mreža, a temu će voditi diplomirana profesorica psihologije i sociologije Ella Ljubić, stoga budite slobodni da se priključite, slušate ali i pitate sve što vas zanima!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail