AKTIVNOSTI

Mladi za bolje sutra!

Udruženje za društvena istraživanja Global Analitika realizira projekat pod nazivom “Mladi za bolje sutra!” (You(th) for better tomorrow!), uz finansijsku podršku Ambasade Slovačke  u BiH.

Naš projekat doprinosi jačanju uloge mladih u osnaživanju drugih mladih, korištenjem sporta kao alata za podizanje svijesti o važnosti rada sa ranjivim kategorijama, promovirajući inkluziju, različitost i jednakost. Ideja ovog projekta jeste da mladi ne samo učestvuju u projektu, već da postanu nosioci promjena kroz pružanje prilika u pravim trenucima njihovog života. Pružiti priliku mladima je jako bitno, a još bitnije je da ta prilika stigne u pravo vrijeme!

Ovim putem vas obavještavamo da će u periodu od 15.-18. avgusta ove godine biti održan ljetni kamp u Mostaru.

Realizacijom ove aktivnosti želimo omogućiti što većem broju mladih da provedu četiri nezaboravna dana družeći se sa svojim vršnjacima u Mostaru, na lokaciji koja će biti od interesa za mlade, ali i mjesto gdje promjene mogu započeti i proširiti se širom zemlje. 🤝

Ako ste uzrasta ste od 15 do 20 godina možete se prijaviti i uzeti učešće na ovom treningu.🤜 Budimo promjena koju želimo vidjeti u našoj zajednici!

„Ti (ti) možeš!“ je četverodnevni kamp u Mostaru za mlade iz 10 različitih zajednica koji pokazuju motivaciju da postanu kreatori promjena u našem društvu. Kroz ovaj kamp proslavit ćemo i Međunarodni dan mladih. Ovaj ljetni kamp okupit će mlade ljude koji će pokazati interesovanje i početnu motivaciju da budu dio našeg treninga, a kasnije i da budu iskra promjena u svojim sredinama. Kroz ovaj trening tražimo mlade koji nisu bili dio aktivizma, koji nisu svjesni moći koju imaju u sebi i one kojima je potrebna naša podrška da započnu promjenu u svojoj zajednici.

Obuka će biti ispunjena motivirajućim sesijama, primjerima prakse i inspirativnim trenerima iz cijele zemlje koji mogu pokazati šta osnažena mlada osoba može postići.

Neophodno je naglasiti da su svi toškovi učešća učesnika obezbijeđeni (hrana, smještaj i prevoz).

Na ovaj kamp se možete prijaviti putem ovog linka: (https://forms.gle/MJjJMGgftjguKvNS8), a sva pitanja možete poslati na mail: amina.globalanalitika@gmail.com i ella.ljubic@hotmail.com.

✔️Za sva pitanja stojimo na raspolaganju!

✔️ Nakon potvrde učešća, šaljemo detaljnije informacije.

Prijavite se i provedite četiri nezaboravna dana u Mostaru!

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite!!!

#MladiZaBoljeSutra # You(th)ForBetterTomorrow! #aktivizam

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail